Professionele schatting vastgoed

Bij erkendschatterexpert.be ben je zeker van een professionele aanpak en een correcte schatting. Vastgoed waarderen is al jarenlang onze specialiteit!

Schatting vastgoed voor de fiscus, je cliënt of de rechtbank?

Waarvoor wil je de waarde van je vastgoed laten schatten? Deze informatie is bepalend voor onze aanpak, het tarief en de vorm van het schattingsverslag.

Fiscale aangifte (VLABEL)

Vastgoed erven? Daar betaal je belastingen op. Met een erkende en bindende VLABEL schatting heb je de juiste belastbare vastgoedwaarde voor de fiscus en vermijd je onaangename verrassingen achteraf

Onafhankelijke schatting

Vermijd discussie over de geldigheid van het schattingsverslag. Kies voor een onafhankelijke schatting door een erkend schatter-expert bij notariële vastgoedtransacties, verzekeringskwesties of vastgoedgeschillen.

Gerechtelijke schatting

We waarderen vastgoed in opdracht van curatoren, notaris-vereffenaars en rechtbanken in het kader van juridische procedures. Als erkend schatter-expert is ook een beëdigde schatting vastgoed mogelijk.

Onze kwaliteitsgaranties

Onze schatters-experten hebben jarenlange ervaring in de vastgoedsector, diepgaande marktkennis en volgen ook continu bijkomende opleidingen.

Onze vastgoedexperten zijn officieel erkend het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (B.I.V.), de Vlaamse Belastingdienst en al verschillende keren aangesteld door de rechtbank als deskundige.

Omdat we al jarenlang actief zijn in Antwerpen en de Kempen kennen we de vastgoedmarkt én de gemiddelde huizenprijzen in deze regio door en door.

Professionele, respectvolle en transparante communicatie vinden we erg belangrijk. We bezorgen je duidelijk all-in prijzen en een professioneel schattingsverslag.

Op fiscale aangiftes nalatenschap staan strikte termijnen en jij hebt veel aan je hoofd. Daarom leveren wij VLABEL schattingsverslagen snel (gemiddeld binnen de 2 werkweken) op.

Voor wie we werken?

Benieuwd naar de exacte waarde als je vastgoed verkoopt, verhuurt, schenkt, erft of verdeelt? Vertrouw op een onafhankelijke en betrouwbare schatting bij elke vastgoedtransactie.

Vastgoed in een vennootschap? Met een fiscale waardering van je bedrijfsvastgoed ben je zeker dat je met correcte afschrijvingen, waarderingsregels of meerwaardebelasting rekent.

Wil je vastgoed schenken, erven of verdelen, dan hebben je notaris, advocaat en de fiscus correcte bedragen nodig om de verschuldigde belastingen op onroerend goed te berekenen.

Hypotheekverstrekkers moeten de aankoopwaarde verplicht aftoetsen aan de reële marktwaarde. De bankschatting bevestigt of de prijs en het ontleende bedrag realistisch zijn.

Curatoren en rechtbanken kunnen ons aanstellen als vastgoedexpert om onroerende goederen te taxeren bij verkoop door bewindvoerders, faillissementen en vastgoedgeschillen.

Tevreden klanten aan het woord

Schatting vastgoed in Antwerpen en de Kempen

Onze erkende schatters-experten zijn actief in heel Vlaanderen, maar de vastgoedmarkt in de ruime regio rond Antwerpen en de Kempen kennen we door en door. In deze regio zijn we al jarenlang thuis.

Benieuwd hoeveel jouw pand waard is?

Vertel ons meer over jouw vastgoedplannen om een vrijblijvende prijsofferte voor een professionele vastgoedschatting te ontvangen.