Beëdigd schatter, erkend vastgoedexpert en aangestelde door de rechtbank

Liever geen discussie over het schattingsverslag? Erkendschatterexpert.be is erkend en beëdigd schatter bij de Vlaamse Belastingdienst én bij de rechtbank!

Wat betekent de titel beëdigd schatter-expert juist?

Met een beëdigd schatter en/of VLABEL erkend schatter-expert ben je zeker van bewezen vakmanschap, een betrouwbaar schattingsverslag en volstrekte onafhankelijkheid. Alleen gediplomeerde en ervaren vastgoedexperten met bewezen vakkennis komen in aanmerking om erkend en beëdigd vastgoedexpert te worden.

Beëdigde schatters zweren naast “Trouw aan de Koning, gehoorzaamheid aan de Grondwet en aan de wetten van het Belgische volk” ook dat ze, door aan hen toevertrouwde opdrachten, in eer en geweten zullen vervullen. Daarbovenop dienen ze ook deontologische regels en vormvereisten voor het schattingsverslag voor de fiscus of de rechtbank te respecteren.

Beëdigd schatter voor diverse vastgoedtransacties

Verschillende opdrachtgevers

Wie onze opdrachtgever ook is, als beëdigd schatter treden we altijd onpartijdig en volstrekt onafhankelijk op. We worden onder meer aangesteld door:

Erkend schatter in Antwerpen en de Kempen

Om de venale waarde van vastgoed te bepalen, baseert een vastgoedexpert zich op meerdere criteria en rekenmethodes. Naast technische factoren beïnvloeden ook verkoopprijzen van gelijkaardige panden in de buurt de uiteindelijke prijsbepaling. Lokale marktkennis is daarom ontzettend belangrijk. Bij erkendschatterexpert.be situeert die marktkennis zich vooral in regio Antwerpen en Kempen. We volgen de vastgoedtrends en woningprijzen in deze streek al jarenlang op de voet.

Een tegensprekelijke of beëdigde schatting nodig?

We vernemen graag waarvoor je een beëdigde vastgoedschatting nodig hebt om je vervolgens meer informatie en een samenwerkingsvoorstel op maat te bezorgen.